top of page
Search

Mahdollisuuksia sijaishuollon työnohjaajille - työnohjausta sijaishuollon toimijoille


Hyvä sijaishuollon toimija, pian löydät laajan joukon työnohjaajia Vetovoimaksi- verkkosivujen kautta! Ei enää huolta tai hikikarpaloita otsalle, kun on aika löytää uusi työnohjaaja - voit löytää heidät helposti ja kätevästi yhdestä ja samasta paikasta. Ja mikä parasta - heillä on osaamista ja intoa olla rakentamassa kanssanne parempaa lastensuojelua!


Työnohjaus on arvokas prosessi, jossa sijaishuollon työntekijä tai työryhmä saa ulkopuolisen ammattilaisen ohjausta ja tukea työhönsä. Tämä tarkoin suunniteltu prosessi on omistettu ammatillisen kasvun edistämiselle ja työn laadun kehittämiselle. Työnohjaus, joka voi olla yksilö-, pari- tai ryhmämuotoista, tarjoaa mahdollisuuden parantaa yksilön tai ryhmän työsuoritusta, tukea työssä jaksamista sekä estää työuupumuksen etenemistä.


Tärkeä osa työnohjausta ovat säännölliset tapaamiset, joissa työntekijä tai työryhmä pääsee analysoimaan ja reflektoimaan omaa työtään ja sen haasteita työnohjaajan tuella. Työnohjaaja toimii keskustelun vetäjänä, kuuntelijana ja peilinä, tarjoten arvokasta näkökulmaa, jonka avulla työntekijät voivat saavuttaa uusia oivalluksia ja kehittää ratkaisumalleja työhönsä ja työssä jaksamiseen.


Valittaessa työnohjaajaa on tärkeää valita henkilö, jolla on paitsi riittävä koulutus ja kokemus työnohjauksesta, Toisinaan myös ymmärrys lastensuojelun ja sijaishuollon työstä voi olla todella tarpeen. Verkkosivuillamme voit tutustua työnohjaajiin, joilla on erityisosaamista lastensuojelun ja sijaishuollon työn tueksi. He ymmärtävät työnne monimuotoisuuden ja haasteellisuuden ja voivat tukea teitä sen parissa. Heidän avullaan voitte kehittää ammatillista osaamistanne, selkeyttää työn rooleja ja tehtäviä, sekä löytää uusia näkökulmia ja ratkaisuja työn haasteisiin.


Sopiva työnohjaaja voi olla merkittävä voimavara, joka auttaa sinua kasvamaan ammatillisesti ja löytämään uusia työkaluja ja resursseja, joiden avulla voit vastata työsi haasteisiin.


Vetovoimaksi laajentaa palveluvalikoimaansa


Vetovoimaksi on monelle tuttu sijaishuollon koulutuksista ja onnistumisten, sekä toimivien käytänteiden jakajana. Lisäksi olet saattanut törmätä meihin sijaishuollon kesähaasteen merkeissä. Haluamme jälleen lisätä sijaishuollon osaamista ja helpottaa sijaishuollon yksiköiden arkea kokoamalla työnohjaajia yhteen paikkaan!


Sopivan työnohjaajan löytäminen voi olla aikaa vievä prosessi jo valmiiksi hektisessä työssä. Syksyllä pääset tutustumaa erilaisiin työnohjaajiimme Vetovoimaksi-verkkosivuilla. Työnohjaajat toimivat edelleen oman yrityksensä/ toiminimensä alla, mutta olemme koonneet puolestanne joukon työnohjaajia, joilla on annettavaa sijaishuollon työyhteisöjen hyvinvoinnin tueksi.


On siis ilo ilmoittaa, että joukossamme on nyt työnohjaajia, jotka pystyvät tukemaan lastensuojelun sijaishuollon henkilöstön hyvinvointia. Ensimmäiset työnohjaajat julkaistaan verkkosivuillamme elokuussa ja lisää työnohjaajia lisäämme sivuillemme pikkuhiljaa.


Meidän tavoitteenamme on auttaa työyhteisöjä löytämään laadukasta työnohjausta lastensuojelun ja sijaishuollon työntekijöille. Tarjoamme mahdollisuuden löytää työntekijöiden tarpeita vastaava työnohjaaja helposti ja vaivattomasti. Uskomme vakaasti, että parantamalla sijaishuollon työntekijöiden työhyvinvointia voimme yhdessä vaikuttaa sijaishuollon laatuun!


Haemme joukkoomme edelleen työnohjaajia, joilla on annettavaa sijaishuollon työyhteisöjen hyvinvoinnin tueksi. Jos sinä olet työnohjaaja, jolla on osaamista ja kokemusta lastensuojelun sijaishuollon työnohjauksesta, ja haluaisit liittyä joukkoomme, ota rohkeasti yhteyttä. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden laajentaa asiakaskuntaasi ja olla mukana kehittämässä sijaishuollon työkenttää.


Kirjoittaja:

Jenny Poutiainen

Sijaishuollon kouluttaja & kehittäjä

Vetovoimaksi Oy:n perustaja


Tutustu toimintaamme Instassa, LinkedInissä ja Facebookissa!


 

Lisää osaamista?


Lastenkodin ohjaajan ABC- koulutus


Koulutus on tarkoitettu ohjaajalle, joka tarvitsee uutta tietoa tai kaipaa kertausta koulutuksessa käsiteltäviin asioihin. Koulutuksen jälkeen ohjaaja ymmärtää sijaishuollon tehtävät ja on tutustunut sijaishuollon asiakkaisiin tilastojen valossa. Koulutus on käytännönläheinen ja sen tarkoitus on antaa ohjaajalle valmiuksia toimia vaativassa ohjaajan tehtävässään niin, että se takaa lastensuojelulain ja sijaishuollon laatukriteerien toteutumisen tavallisessa sijaishuollon arjessa.

​

​Kaksipäiväisen koulutuksen aikana käydään läpi sijaishuollon tehtävät ja kuntouttavan arjen elementit. Kerron lapsen oikeuksista ja osallisuudesta sijaishuollon aikana, sekä annan näkökulmia vuorovaikutukseen ja traumatietoiseen kohtaamiseen. Lisäksi teemoja ovat rajoitustoimenpiteiden käyttö ja ohjaustyön menetelmäosaaminen. Tavoitteena on, että koulutuksen aikana työntekijä oppii olemaan aktiivinen toimija eettisesti kestävän sijaishuollon rakentamisessa. Koulutuspäivistä saa mukaan näkökulmia vuorovaikutukseen ja ristiriitatilanteiden rakentavaan käsittelyyn, sekä oman toiminnan reflektointiin. Haluan antaa uusille työtekijöille käyttöön välineitä ohjaajuuteen, jossa arvostus, inhimillisyys ja empatia korostuvat.


Koulutuksesta voi lukea lisää TÄSTÄ.


bottom of page